Over

“Du Belle Bijou” is gevestigd aan de rand van Tilburg.
Omringd door veel natuur en op steenworp afstand van diverse hondenlosloopgebieden zoals bijvoorbeeld Nationaal Park De Loonse & Drunense Duinen.

Zowel in- en rondom huis wordt zorggedragen voor een zo optimaal mogelijke leefomgeving. Binnenshuis zijn diverse voorzieningen voor de honden, zoals een compleet ingerichte verwarmde binnenruimte met ruime rust- en slaapvertrekken, een voedselkeuken, kraamkamer voor de puppies en een eigen trimsalon.
Wij bieden onze honden alle bewegingsvrijheid aan. Zij kunnen nagenoeg de hele dag in- en uit lopen naar onze woonkamer met volledig omheinde ecologische tuin.

De locatie van de kennel voldoet in ruimte mate aan de zogenaamde “Uitvoeringsregels Locatiecontroles” zoals opgesteld door de Raad van Beheer. 
Wij staan ingeschreven en geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nummer 265381.
Wij zijn aangesloten als Clubfokker van de Nederlandse Vereniging voor Jack Russell Terriërs (NVJRT)

De kennelnaam refereert aan Ch. Bijou of Mayoland, de stammoeder van de kennel die vanuit Frankrijk geïmporteerd werd.
Vrij vertaald vanuit het Frans betekent het “mooi juweel” 


Gezicht achter

Gezicht achter “Du Belle Bijou” is Dewi van den Bossche (1979).

“De rastypische kenmerken van de Jack Russell Terriër hebben mij altijd gefascineerd. Hij is vriendelijk, intelligent, vindingrijk, leergierig en zelfstandig. Maar ook eigenwijs en onvermoeibaar. Een karakteristiek dat niet alleen past bij zijn oorspronkelijke taak als jachthond, maar ook als allround gezinshond. 
Ik was zes jaar oud toen mijn eerste Jack Russell Terriër in mijn leven kwam. Daarna zijn ze nooit meer verdwenen.

Een aantal jaren nadat het ras officieel erkend werd door de FCI, importeerde ik weloverwogen Bijou of Mayoland naar Nederland. Als stammoeder van mijn kennel. Zij is het succesvolle vertrekpunt geweest van mijn fokprogramma. Dat heeft ertoe geleid een gezonde, karakteristieke en uitmuntend-gekwalificeerde Jack Russell Terriër te fokken.
De afgelopen twintig jaar, heb ik veelvuldig geïnvesteerd in brede scholing op Kynologisch Gebied.

In het dagelijks leven run ik mijn  Praktijk voor Toegepaste Psychologie

Neem contact op