Over

Jack Russell Terriër-kennel “Du Belle Bijou”  staat ingeschreven en geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland onder nummer 265381 en  hanteert als uitgangspunt gezonde honden te fokken met een uitmuntend karakter en temperament, zoals dat voorgeschreven staat binnen de rasstandaard.

Als Clubfokker van de Nederlandse Vereniging voor Jack Russell Terriërs (NVJRT) wordt uitsluitend gefokt conform de laatste  welzijn- en gezondheidseisen.
Wij houden ons met alle nesten/dekkingen aan het Verenigingsfokregelement.

Binnen ons fokbeleid wordt naast de regels op het gebied van gezondheid, welzijn, gedrag en exterieur nooit voorbijgaan aan de “randvoorwaarden” die elke hond afzonderlijk nodig heeft: een voldoende beweging en mentale stimulatie, duidelijkheid, regelmaat, ruimte en voldoende rust.
Zij komen intensief in contact met mensen,  soortgenoten en andere dieren.
We doen er alles aan om ze geestelijk- en lichamelijk in topconditie te houden.

Zowel ín- als rondom huis dragen we zorg voor een zo optimaal mogelijke (natuurlijke) leefomgeving. Dagelijks doen we er alles aan om onze locatie veilig, overzichtelijk en hygiënisch te houden.

Naast alle voorzieningen binnenshuis, zoals voldoende ruime  rust- en slaapvertrekken, een voedselkeuken en eigen trimsalon, hebben onze honden buitenshuis de beschikking over een prachtige speelweide gelegen in onze groots aangelegde ecologische tuin.

Puppies
Zo nu en dan wordt een nestje gefokt uit weloverwogen combinaties.
De puppies worden geboren in een aparte “kraamkamer”  en groeien zodra zij enkele weken oud zijn volledig in en rondom huis op tussen onze andere honden en onze Maine Coons Gio, Royal en Valentijn.  Buiten komen zij regelmatig in aanraking met onze tamme boerderijdieren: de dwergeitjes Daan en Kaatje en de mini-varkens Saar en Sientje.

Zowel hun soort- als omgevingsgerichtesocialisatieperiode verloopt ook in andere situaties en omstandigheden zo goed mogelijk.

IMG_0939

Du Belle Bijou Mademoiselle BJK’15

Pups zijn er voor liefhebbers die voldoende tijd en aandacht kunnen en willen besteden aan hun toekomstige huisgenoot .
Af en toe zijn wij op zoek naar liefdevolle gastgezinnen

“Du Belle Bijou”
De kennelnaam refereert aan Bijou of Mayoland, de stammoeder van onze kennel.
Vrij vertaald betekent het: “mooi juweel”.

IMG_1573bijoustok

Bijou of Mayoland NJK’07

Gezicht achter
Drijvende kracht achter “Du Belle Bijou” is
Dewi van den Bossche (1979). Zij studeerde in 2002 af als Toegepast Psycholoog.
Haar c.v. is rijk aan brede scholing op kynologisch gebied en Diertherapeutische Toepassingen.
Zie: www.praktijk-toegepastepsychologie.nl