Over

Jack Russell Terriër-kennel “Du Belle Bijou”  staat ingeschreven en geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied in Nederland onder nummer 265381 en  hanteert als uitgangspunt gezonde honden te fokken met een uitmuntend karakter en temperament. Zoals dat voorgeschreven staat binnen de rasstandaard.

Als Clubfokker van de Nederlandse Vereniging voor Jack Russell Terriërs (NVJRT) wordt uitsluitend gefokt conform
de laatste  welzijn- en gezondheidseisen.
Wij houden ons met alle nesten/dekkingen dan ook aan het Verenigingsfokregelement.


clublogo_122x160-2

Verenigingsfokregelment NVJRT *01-01-2018*


Du Belle Bijou- FCI Jack Russell Terriers

“Mens en hond kunnen in vrije tijd veel plezier beleven.
Dit is dan ook wat wij op de eerste plaats met onze fokactiviteiten willen bereiken”


Binnen ons fokbeleid wordt naast de regels op het gebied van gezondheid, welzijn, gedrag en exterieur nooit voorbijgaan aan de “randvoorwaarden” die elke hond afzonderlijk nodig heeft: een voldoende beweging en mentale stimulatie, duidelijkheid, regelmaat, ruimte en voldoende rust.

Zij komen intensief in contact met mensen,  soortgenoten en andere dieren.
We doen er alles aan om ze geestelijk- en lichamelijk in topconditie te houden.Zowel ín- als rondom huis dragen we zorg voor een zo optimaal mogelijke (natuurlijke) leefomgeving.
Dagelijks doen we er alles aan om onze locatie veilig, overzichtelijk en hygiënisch te houden.

Naast alle voorzieningen binnenshuis, zoals voldoende ruime  rust- en slaapvertrekken, een voedselkeuken en eigen verzorgingsruimte, hebben onze honden buitenshuis de beschikking over een prachtige speelweide gelegen in onze groots aangelegde ecologische tuin.Puppies


Zo nu en dan wordt een nestje gefokt uit weloverwogen combinaties.
De puppies worden geboren in een aparte “kraamkamer”  en groeien zodra zij enkele weken oud zijn volledig in en rondom huis op tussen onze andere honden en onze Maine Coons Gio en Royal.
Buiten komen zij regelmatig in aanraking met onze tamme boerderijdieren: de dwergeitjes Daan en Kaatje en de mini-varkens Saar en Sientje.

Zowel hun soort- als omgevingsgerichtesocialisatieperiode verloopt ook in andere situaties en omstandigheden zo goed mogelijk.Pups zijn er voor liefhebbers die voldoende tijd en aandacht kunnen en willen besteden aan hun toekomstige huisgenoot .


“Du Belle Bijou”

De kennelnaam refereert aan Bijou of Mayoland, de stammoeder van onze kennel.
Vrij vertaald betekent het: “mooi juweel”.Naast reguliere fokactiviteiten, zet “Du Belle Bijou” haar honden in om mensen te helpen bij specifieke coach-, hulp-, of leervragen.
O.a. door het toepassen van Animal Assisted Interventions.
Onze honden zijn dan ook onlosmakelijk verbonden aan onze Praktijk voor Toegepaste Psychologie.


cropped-logo-designer


Gezicht achter


Drijvende kracht achter “Du Belle Bijou” is
Dewi van den Bossche (1979). Zij studeerde in 2002 af als Toegepast Psycholoog.
Haar c.v. is tevens rijk aan brede scholing op kynologisch gebied en Diertherapeutische Toepassingen.

“Via mijn passie voor (honden)gedrag is in de loop der jaren een bijzondere manier van werken ontstaan die het mogelijk maakt om bij anderen positieve effecten op sociaal, cognitief en fysiek gebied tot stand te brengen”