Animal Assisted Interventions

De inzet van Diertherapeutische Toepassingen (DTT) kunnen de levenskwaliteit in specifieke situaties en/of omstandigheden behoorlijk verbeteren.

Binnen Animal Assisted Interventions (AAI) wordt een dier op ondersteunde wijze ingezet binnen diverse spel- en creatieve werkvormen. Een dier kan op verassende wijze helpen om de kern van een verhaal te openbaren of competenties en talenten in kaart te brengen.

Psychosociaal Hulphond©
Zo kan een Psychosociaal Hulphond© op bijzondere manier inzicht geven wat de oorzaak is van bepaalde gedragspatronen, en wat daarvan het effect is. Hij geeft mensen meer inzicht in  houding en manier van communiceren. Hij maakt het mogelijk om mensen te laten experimenteren met het eigen gedrag.

Hij staat vooral metafoor aan persoonlijke leerprocessen en leert op bijzondere en fascinerende wijze specifiek gedrag te vertalen naar situaties uit het dagelijks leven.

cropped-get-well-soon-2.jpg

Een aantal  Jack Russell Terriërs van Du Belle Bijou worden geselecteerd en opgeleid om ingezet te kunnen worden binnen DTTP/AAI  in de zorg- en welzijnssector.
Af en toe zijn wij hiervoor op zoek naar een geschikt gastgezin.

Zie: www.praktijk-toegepastepsychologie.nl

praktijk