Jack Russell Terriër binnen A.A.I.

Van nature is de Jack Russell Terriër vriendelijk, intelligent, vindingrijk, behoorlijk leergierig en zelfstandig. Maar ook eigenwijs en onvermoeibaar. Het zijn niet alleen rastypische kenmerken die passen bij zijn oorspronkelijke taak als jachthond, maar ook karaktereigenschappen die hem heel geschikt maken om als Psychosociaal Hulphond© in te zetten.


IMG_0551
Du Belle Bijou Odi – op bezoek in het revalidatiecentrum

Een Jack Russell Terriër zoekt vanuit zichzelf graag contact met mensen en doet dit op een vriendelijke manier. Het slaat binnen diverse actieve werkvormen die Animal Assisted Interventions (A.A.I) kent, vaak al snel een brug die nodig is om te werken vanuit zorg, aandacht en respect voor de ander. Door het hoge activiteitsniveau heeft een Jack Russell Terriër veel vrije beweging nodig. Vooral actieve spel- en creatieve werkvormen sluiten feilloos aan bij deze behoefte.


IMG_1436
Du Belle Bijou Karèl voor Pets4Care Nederland

Binnen A.A.I. is het belangrijk om zeker te stellen dat een Psychosociaal Hulphond© in staat is om met stressvolle omstandigheden en situaties om te gaan. Het is erg belangrijk om hem goed te socialiseren en goed te begeleiden in zijn werk.


Voor meer informatie:
cropped-logo-designerWWW.PRAKTIJK-TOEGEPASTEPSYCHOLOGIE.NL


Tekst: ©D.M. van den Bossche n.a.v. rapportage Aeres Hogescholen

Beeldmateriaal is geplaatst met toestemming van alle betrokkenen